İster Yurtiçi ister Yurtdışı Merle Tour ile hayalindeki tatili kaçırma! İletişime Geç
01 Mayis 2020

Gürcistan´a Seyahat Edecek Misafirlerimizin Dikkatine!

Gürcistan’da, 25 Aralık 2005 tarihinde kabul edilen ve yabancıların vize ve ikamet izinlerini düzenleyen kanun, 1 Temmuz 2006 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak olup, yeni uygulamanın vatandaşlarımızı ilgilendiren bölümleri aşağıda sunulmaktadır.

● Gürcistan’a seyahat edecek yabancıların pasaportlarının geçerlilik süresi, verilen vize süresinden en az üç ay daha fazla olmalıdır. Bu durumda, iki ülke arasındaki mevcut vize rejimine göre 90 gün ikamet süreli vize muafiyeti bulunan vatandaşlarımızın bu ülkeye seyahatleri sırasında yanlarında en az 6 ay süreli pasaport bulundurmaları gerekmektedir.

● Gürcistan’a vize rejimi çerçevesinde giriş yapan yabancıların azami kalış süresi 90 gün olup bu süreden daha uzun bu ülkede kalacak yabancıların Gürcistan’a giriş yapmadan önce amaçlarına uygun ikamet vizesi almaları gerekmektedir. İkamet vizesi, Gürcistan’da ikamet izni hamili olan veya alabilecek durumda bulunan yabancılara Gürcistan’a girebilmelerini teminen verilecek olup, sözkonusu vizelerin verilmesi Gürcistan Adalet Bakanlığı’nın inisiyatifinde olacaktır.

● Gürcistan’a ikamet vizesi haricinde bir vize türü ile giden bir yabancının, vizesinde kayıtlı ikamet süresinden daha fazla bu ülkede kalmak istemesi halinde ise (burada vatandaşlarımız için 90 günlük vize muafiyet süresi dikkate alınmalıdır), vize süresi sona ermeden önce Gürcistan Adalet Bakanlığı’na başvurarak, kalış amacına uygun, geçici veya sürekli ikamet izni alması gerekmektedir. Bu amaçla yapılacak başvurular, Gürcistan Adalet Bakanlığı’nın sadece başkent Tiflis’te bulunan iki bürosunda kabul edilmektedir.

● İkamet vizesi ya da ikamet izni olmaksızın 90 günden fazla Gürcistan'da kalan bir yabancının durumu ise vize ihlali olarak değerlendirilmektedir. Vize süresini ihlal eden yabancı, vizesinin bitim tarihinden itibaren 10 gün zarfında herhangi bir ceza ödemeden ülkeyi terkedebilecektir. Vize süresini 10 günden çok 90 günden az bir süre için ihlal eden yabancının kendi rızasıyla ülkeyi terketmek istemesi halinde kendisine her hangi bir engel çıkarılmayacak, ancak Gürcistan’ı terketmeden önce veya sonra bir para cezası ödeyecektir. Para cezasını ödemeyen sözkonusu yabancının Gürcistan’a tekrar girmesine izin verilmeyecektir. Vize süresini 90 günden fazla bir süre için ihlal eden yabancının, yine kendi rızasıyla ülkeden ayrılmak istemesi halinde çıkışına izin verilecek, ancak bu durumda olan kişilere para cezasının yanısıra bir yıl süreyle Gürcistan’a giriş yasağı uygulanacaktır.

E-Bülten'e kayıt olmak istermisiniz ?